MASOPUSTNÍ HODY: Tvarohové copánky

POTŘEBUJETE: 100 ml mléka 20 g droždí 1 lžíci cukru krupice 300 g hladké mouky sůl ½ lžičky strouhané citronové kůry 1 vejce 120 g měkkého tvarohu 20 g másla
NA SMAŽENÍ A OBALOVÁNÍ: 300 ml oleje 4 lžíce cukru krupice 3 lžičky mleté skořice
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme asi 15 minut vzejít kvásek. Máslo a tvaroh necháme chvíli v pokojové teplotě. Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a jemnou citronovou kůru. Promícháme a přidáme vzešlý kvásek, vejce, máslo a tvaroh. Vypracujeme hladké pružné těsto, uděláme z něj kouli a necháme v teple kynout asi 50 minut. Vykynuté těsto dáme na vál lehce poprášený moukou, krátce propracujeme a odkrajujeme kousky velké asi jako pingpongový míček. Uválíme z nich dlouhé tenké »hady« a vytvoříme copánky. Ty smažíme ve větší vrstvě oleje a horké obalujeme v cukru se skořicí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.