Čajové recepty: Losos se zeleným čajem a sezamem
POTŘEBUJETE: 2 filety z lososa ½ citronu 1 lžíci bílého sezamu 1 lžíci černého sezamu 1 lžičku zeleného čaje ½ lžičky sušené bazalky ½ lžičky soli 2 lžíce ghí
Filety losos zakápneme citronem z obou stran a po obou stranách také uděláme nožem 3 – 4 cm dlouhé zářezy, aby se chuť koření lépe dostala do masa. V hlubším talířku smícháme lžíci rozpuštěného ghí se sezamem, nadrceným zeleným čajem, bazalkou a solí. Směsí pak potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu. Na pánvi rozpálíme ghí a opečeme na něm filety, a to nejdříve 3 – 4 minuty ze strany s kůží, pak 2 – 3 minuty z druhé. Podáváme například se salátem.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 5.