Rodinné recepty slavných: Co vaří Monika Absolonová a Zlata Adamovská...
Nevznikla by ani jedna kuchařka, kdyby moji rodiče, má tchyně a všichni příbuzní báječně nevařili. Přesně tohle tvrdí spisovatelka Halina Pawlowská (66), která má ve své sbírce nespočet rodinných receptů. A není sama! I další známé osobnosti uchovávají kuchařské »poklady«, které se u nich doma předávaly z generace na generaci. S nejoblíbenějšími pokrmy zděděnými po předcích se s námi slavní podělili.
Zlata Adamovská (62)
Hereččin tatínek byl sice cukrář a sladké u nich prý byly ještě i kliky na dveřích, ale Zlata cukroví nikdy moc neholdovala a raději má těstoviny nebo maso. „Nevyvařuju na rozdíl od jiných kolegyň hereček, které vydávají jednu kuchařku za druhou. Vaření nepatří u mě k úplně těm nejoblíbenějším činnostem. Ale pochopitelně své děti a vnoučata o hladu nikdy nenechám. Všem chutná šťavnatý jablečný koláč, na tom se shodneme,“ svěřila Adamovská. Koláč peče už léta stejně jako její táta a zatím se nenašel nikdo, komu by nechutnal.
Monika Absolonová (45)
Zpěvačka je známá tím, že umí dobře vařit. A nejen to. „Já ráda vařím, ale ještě raději to ochutnávám a jím. Což bylo na mě i vidět,“ přiznala se smíchem. Ještě před časem bojovala s nadváhou, ale nyní je opět štíhlá jako laňka. Povedlo se jí zhubnout nejen kvůli stresu z rozchodu s hokejistou Tomášem Hornou, ale i díky tomu, že si hlídala porce. Na skvělý guláš od své maminky Blanky ale nedá dopustit. Ten si dá vždycky s chutí. A nejraději má, když její máma přijde k ní a vaří ho společně.
Co vaří další slavní zjistíte v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.