Zmrzliny: Tvarohová s vanilkou
POTŘEBUJETE: 200 g zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Na polevu: 150 g cukru moučka, 2 lžičky vanilkového extraktu, 4 lžíce plnotučného mléka
Zakysanou smetanu a tvaroh dáme do misky a promícháme. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a důkladně zamícháme. Dáme do mrazáku ztuhnout. V průběhu mražení několikrát promícháme, aby byla konzistence zmrzliny co nejdokonalejší.
Na polevu smícháme všechny ingredience a necháme směs vychladit. Zmrzlinu poléváme až při podávání – je-li poleva příliš tuhá, krátce ji zahřejeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 30.