Vaříme s kedlubnou: Zapečené brambory

POTŘEBUJETE: 500 g bio brambor, 500 g bio kedlubny, 1 bio pórek, 2 bio vejce, 1 kelímek husté smetany, 100 g sýru typu eidam, sůl, mletý pepř, zelenou petrželku
Brambory, kedlubny a pórek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vrstvíme je do zapékací mísy pěkně po sobě – vrstva brambor, vrstva kedlubny, vrstva pórku. Průběžně solíme a pepříme. Jakmile je mísa plná skoro po okraj, rozšleháme vejce spolu se smetanou a přelijeme. Navrch nastrouháme sýr, který vytvoří krásnou křupavou krustu. Pečeme do změknutí brambor a kedlubny, a dokud sýr nebude pěkně zlatavý. Porci ozdobíme trochou čerstvé petrželky.
Více receptů s kedlubnou najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.
'