Vánoční pečení: Kakaová kolečka s karamelovým krémem
POTŘEBUJETE:
1 balení máslového těsta s kakaem
hladkou mouku na podsypání
lískové ořechy na ozdobu
Na krém:
200 g karamelového salka
1 lžíci rumu
Smícháme všechny ingredience potřebné na krém a dáme je na hodinu vychladit do lednice. Troubu rozehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Vál posypeme moukou a těsto vyválíme na tloušťku přibližně půl cm. Pomocí kulatého vykrajovátka tvoříme kolečka. U poloviny koleček vykrojíme ještě malé kolečko uprostřed. Pečeme 8 –10 minut a pak necháme zcela vychladnout. Kolečka plníme připraveným krémem a kraje obalíme v jemně nasekaných lískových oříšcích.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.