Vánoční pečení: Mozartovy koule

POTŘEBUJETE:
150 g nugátu
300 g marcipánu
2 lžíce třešňovice nebo griotky
10 g velmi jemně sekaných pistácií
100 g moučkového cukru
hořkou čokoládu
Nugát nakrájíme na malé kostičky, vytvarujeme do kuliček, a necháme vychladit v lednici. Tyto kuličky budeme později obalovat marcipánem. Marcipán utřeme dohladka, přidáme třešňovici, pistácie, cukr a zapracujeme do těsta. Vytvarujeme kuličku – neměla by se lepit na ruce, praskat a měla by být hladká. Vytvarujeme 2 cm silný váleček a nakrájíme z něj tolik koleček, kolik máme nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštíme na válu a zabalíme do nich nugát. Vytvarujeme kuličky a máčíme je v rozpuštěné hořké čokoládě. Dáme vychladit do lednice. Vrch můžeme ozdobit kousky marcipánu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.