Vánoční pečení: Brownies

POTŘEBUJETE (na asi 20 kousků):
100 g hořké čokolády
100 g mandlí
125 g másla
125 g cukru krupice
2 vejce
100 g hladké mouky
20 g kakaa
½ lžičky kypřicího prášku
1 vanilkový cukr
sůl
moučkový cukr na posypání
Máslo utřeme s cukrem, špetkou soli, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Pak přidám rozpuštěnou čokoládu, jemně nastrouhané mandle, prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Těstem naplníme menší pekáč o velikosti 20 x 30 cm vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 30 minut. Po upečení těsto vyklopíme, necháme vychladnout a rozkrájíme na čtverce o rozměrech 5x5 cm. Na ně položíme papír s vystřiženou hvězdou a pocukrujeme. Šablonu opatrně sundáme tak, aby se hvězdičky nepoškodily.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.