Kuře trochu netradičně: Prsa s křenovou quinoou a houbami
POTŘEBUJETE:
2 lžíce oleje
300 g kuřecích prsou
50 g strouhaného křenu
150 g quinoy
20 g másla
100 g žampionů
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý pepř
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a orestujeme na rozehřátém oleji z každé strany 4 minuty. Quinou uvaříme podle návodu na obalu společně s křenem. Na másle orestujeme nakrájené žampiony, přidáme sůl, mletý pepř a po 5 minutách výpek podlijeme 100 ml vody. Necháme vše zredukovat a odstavíme. Prsa rozdělíme na dvě porce, ke každé přidáme polovinu quinoy a zalijeme výpekem s houbami. Nakonec posypeme čerstvým rozmarýnem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.