Vánoční pečení: Čokoládová srdíčka
POTŘEBUJETE:
140 g hladké mouky
100 g cukru
70 g hořké čokolády
70 g másla
1 vejce
1 lžičku instantní kávy
120 g čokoládové polevy
cukrové kuličky na ozdobu
Na náplň:
70 g hořké čokolády
20 ml smetany ke šlehání
20 ml kávového likéru
1 lžíci cukru
Do mísy prosejeme mouku, přimícháme cukr, vejce, změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu a kávu rozmíchanou se 2 lžičkami horké vody. Vše vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu. Mezitím do kovové misky rozlámeme čokoládu, přidáme smetanu, likér a cukr, ponoříme ji do horké vodní lázně a necháme rozpustit na hladký krém. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj srdíčka. Přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme 10 – 15 minut do světlé hnědé barvy. Po vychladnutí slepíme vždy dvě srdíčka krémem a necháme ztuhnout. Na závěr je z poloviny namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ihned zdobíme cukrovými kuličkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.