Kuře trochu netradičně: Paličky v omáčce ze sušených rajčat
POTŘEBUJETE:
600 g kuřecích paliček
2 lžíce přepuštěného másla
2 stroužky česneku
1 lžičku sušeného oregana
1 lžičku sušeného tymiánu
3 lžíce najemno nakrájených sušených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
400 ml zeleninového vývaru
100 ml mléka
2 lžíce celozrnné mouky
3 lžíce strouhaného parmazánu
sůl
mletý pepř
V hluboké pánvi vhodné do trouby rozehřejeme přepuštěné máslo, opečeme na něm paličky z každé strany cca 4 minuty a vyjmeme z pánve. Do výpeku prolisujeme česnek, přidáme tymián, oregano, sušená rajčata a protlak. Restujeme 5 minut. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a maso vrátíme do pánve. Přilijeme mléko, promícháme, osolíme a opepříme. Pánev přiklopíme pokličkou, dáme ji do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 15 – 20 minut. Pánev vyjmeme z trouby, mouku rozšleháme ve studené vodě a směs za stálého míchání přilijeme do teplé pánve. Nakonec paličky zasypeme parmazánem a podáváme s pečivem nebo rýží.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.