Houbový burger
POTŘEBUJETE:
250 g hub nebo žampionů
1 větší cibuli
sůl
mletý pepř
olej
1 lžíci droždí
2 lžíce lepku (najdeme ve zdravé výživě)
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby také omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, krátce osmahneme cibuli a přidáme houby. Ochutíme lahůdkovým droždím, osolíme, opepříme a smažíme, dokud houby nezměknou (5 – 10 minut). Směs pak přesuneme do nerezové nebo keramické misky a necháme vychladnout. Polovinu houbové směsi rozmixujeme nahrubo tyčovým mixérem. Obě části smícháme a po vychladnutí přidáme lepek, opět promícháme a pak rukama formujeme placky. Placky pečeme v troubě 20 – 30 minut při 180°C. Burgery podáváme v klasické bulce s oblohou (nakládaná okurka, salát, cibule, rajče), s hranolky a oblíbeným dipem.
Více receptů nejen z hub najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.