Bramborový krém s vejcem a liškami

POTŘEBUJETE:
700 g brambor
1 l kuřecího vývaru
100 g čerstvých lišek
1 bobkový list
1 menší cibuli
1 lžíci kmínu
2 lžíce sádla
4 vejce
500 ml kyselého mléka
1 lžíci sušených rozdrcených hřibů
250 ml octa
sůl
mletý pepř
Polovinu brambor nakrájíme na kostičky a uvaříme je v polovině vývaru s bobkovým listem doměkka. Pak je scedíme a odložíme stranou. Vývar uchováme. Zbytek brambor nakrájíme nadrobno. V hrnci na tuku opražíme cibuli doměkka, přisypeme polovinu kmínu, potom syrové brambory a krátce je osmahneme. Zalijeme zbylým vývarem a vaříme doměkka. Rozmixujeme a propasírujeme. Vejce vyklepneme do misky s octem, necháme je zatáhnout a po chvíli vyjmeme děrovanou lžící a přesuneme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme 3 – 5 minut, dokud bílek nezpevní. Do vývaru, ve kterém se vařily brambory, vlijeme kyselé mléko a vmícháme druhou polovinu kmínu a asi 2/3 houbového prášku. Směs přidáme do vroucí polévky, promícháme a ihned odstavíme, osolíme a opepříme. Lišky opečeme v pánvi na lžíci sádla. Do talířů naaranžujeme kopeček bramborových kostiček, na ně posadíme vejce a okolo nalijte bramborový krém. Ozdobíme opečenými liškami a posypeme zbylým houbovým prachem.
Více receptů nejen z hub najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.