Dýňové sladkosti: Brownies s dýňovým krémem
POTŘEBUJETE:
150 g hořké čokolády
100 g másla
3 vejce
½ lžičky soli
90 g hladké mouky
175 g čerstvého sýra
120 g dýňového pyré (z cca 250 g dýně)
¼ lžičky mletého kardamomu
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky mletého hřebíčku
máslo na formu
Čokoládu nasekáme nadrobno a společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni, pak smícháme s cukrem, vejci a solí, nakonec opatrně vmícháme mouku. Čerstvý sýr smícháme s dýňovým pyré a kořením. Formu o velikosti 20x20 cm vytřeme máslem, naplníme třemi čtvrtinami čokoládového těsta. Povrch uhladíme a po lžících nandáme dýňový krém. Nakonec dáme vrstvu čokoládového těsta a vidličkou promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 – 35 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.