Dýňové sladkosti: Dýňový cheesecake
POTŘEBUJETE:
230 g celozrnných sušenek
120 g másla
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžičku mletého zázvoru
350 g čerstvého přírodního sýra
100 g cukru
2 lžíce smetany
1 vejce
250 g dýňového pyré (z cca 500 g dýně)
¼ lžičky mleté skořice
Sušenky rozdrtíme, vmícháme do nich rozpuštěné máslo s kořením. Dortovou formu o průměru 24 – 26 cm vyložíme pečicím papírem, na dno rozdělíme sušenkovou směs. Lžící umačkáme povrch, vytvarujeme okraj a formu dáme do ledničky. Smícháme sýr, cukr, smetanu a vejce. Třetinu hmoty promícháme s dýňovým pyré a skořicí. Na dno formy rozetřeme smetanový krém, navrch dáme dýňovou směs a vidličkou obě lehce promícháme. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 – 55 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.