Smetanová houbová omáčka s kuřecím masem

POTŘEBUJETE:
100 g čerstvých hub nebo 50 g sušených hub
200 ml smetany ke šlehání
1 středně velkou cibuli
250 g kuřecího masa
1 – 2 hrsti hladké mouky
máslo
sůl
mletý pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, na pánvi rozpustíme 2 – 3 plátky másla, necháme rozehřát a přidáme cibulku, kterou na másle dozlatova osmahneme. Mezitím si připravíme kuřecí maso, které omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na pánev k cibulce a podle chuti osolíme a opepříme. Maso zlehka restujeme cca 5 minut, pak do pánve nalijeme cca 100 ml vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni cca 30 minut. Občas směs zkontrolujeme a promícháme, aby se nepřichytila. Pak přidáme smetanu a necháme projít varem. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku s masem necháme ještě naposledy projít varem a podáváme s těstovinami nebo rýží.
Více receptů na pokrmy nejen z hub najdete v tištěném Aha! pro žensy číslo 41.