Paštika z kachních jater

POTŘEBUJETE:
400 g kachních jater
200 g másla
1 malou cibuli
1 stroužek česneku
1 lžičku čerstvého tymiánu
1 lžičku čerstvého rozmarýnu
50 ml brandy
sušené brusinky
sůl
mletý pepř
Do hlubší pánve dáme rozpustit 50 g másla. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, dáme ji na máslo a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek. Po necelé minutě přidáme očištěná a nakrájená kachní játra, tymián a rozmarýn. Promícháme a opékáme, zalijeme brandy a necháme ji odpařit. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme 5 minut. Obsah pánve dáme do mixéru a přidáme 100 g másla. Rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme nasekané brusinky a paštiku dáme do sklenice. Povrch zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Necháme ztuhnout v lednici.
Více receptů na pečínky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.