Česká klasika: Stehenní řízky se zeleninou
POTŘEBUJETE:
4 kuřecí stehenní řízky
1 velkou červenou cibuli
½ červené papriky
½ žluté papriky
200 g cherry rajčátek
1 lžičku mleté sladké papriky
2 lžíce balzamikového krému
1 snítku rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
6 stroužků neloupaného česneku
sůl
Nejprve rozehřejeme troubu na 180 °C. Řízky omyjeme a osušíme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na čtvrtiny a rozebereme na klínky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme. Vše dáme do zapékací mísy a rukama promícháme. Maso se zeleninou poprášíme mletou sladkou paprikou, osolíme, přidáme balzamikový krém, lístky rozmarýnu, olivový olej, stroužky česneku a opět promícháme. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.
Více receptů inspirovaných knihou "Holky, jezte zase vdolky!" najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.