Česká klasika: Španělský ptáček

POTŘEBUJETE:
4 velké plátky hovězího zadního
2 lžíce hořčice
4 kyselé okurky
4 vařená vejce
4 párky
hladkou mouku
2 lžíce sádla
1 velkou cibuli
850 ml hovězího vývaru
sůl
mletý pepř
Maso naklepeme, osolíme z obou stran, každý plátek potřeme z jedné strany hořčicí. Doprostřed dáme oloupané uvařené vejce, párek, okurku a vyrobíme závitek, který ovážeme kuchyňským provázkem. Obalíme je v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozehřátém sádle ji opečeme dozlatova. Vložíme závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Stále seškrabujeme ze dna kastrolu přípečky. Maso zalijeme 750 ml vývaru a promícháme. Přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Hotové závitky vyjeme na talíř a přikryjeme alobalem. Omáčku přecedíme a lijeme do ní 100 ml studeného vývaru, v němž jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Znovu povaříme, zhruba 5 minut, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.
Více receptů inspirované knihou "Holky, jezte zase vdolky!" najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.