Pečená kachna s nádivkou z meruněk a mandlí

POTŘEBUJETE:
1 kachnu
1 housku
125 ml mléka
250 g sušených meruněk
1 vejce
½ lžičky mleté skořice
100 gslaniny
2 lžičky bramborového škrobu
citronovou šťávu
1 lžíci mandlových lupínků
sůl
250 ml masového vývaru
Kachnu opláchneme, osušíme, dobře osolíme zevnitř i po povrchu. Housku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a vymačkáme. Meruňky nakrájíme na malé kousky, smícháme s houskou, vejcem a mletou skořicí. Nádivkou kachnu naplníme, uzavřeme ji špejlemi nebo zašijeme. Položíme na pekáč vyložený plátky slaniny, podlijeme trochou vývaru a přikryté dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C doměkka (během pečení zmírníme teplotu na 180°C) a občas podléváme vývarem. Nakonec odklopíme, aby kachna získala zlatou kůrku.
Více receptů na pečínky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.