Pikantní krůtí karbanátky
POTŘEBUJETE:
500 g mletého krůtího masa
2 stroužky česneku
½ lžičky mletého chilli koření
1 citron (na plátky i na nastrouhání kůry)
1 svazek hladkolisté petrželky
2 lžičky sojové omáčky
olej
1 lžíci másla
strouhanku
1 balení mraženého hrášku
mletý černý pepř
sůl
Maso smícháme s rozetřeným česnekem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, chilli, lžičkou citronové kůry a 2 lžícemi nasekané petrželky. Promícháme, přikápneme lžičku oleje a podle potřeby přisypeme strouhanku. Ze směsi vytvoříme karbanátky a osmažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Také je můžeme potřít z obou stran olejem a ugrilovat. Hrášek podusíme na másle doměkka a ochutíme solí. Karbanátky dáme na mísu, ozdobíme zelenou natí, dílky citronu a obložíme hráškem. Obložit můžeme i jinou zeleninou dle chuti.
Více receptů nejen na krůtu najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.