Česká klasika: Jablkové knedlíky
POTŘEBUJETE:
200 g polohrubé mouky
4 kyselá jablka
sůl
K podávání:
moučkový cukr
rozehřáté máslo
nasekané ořechy
mletou skořici
šlehačku
Do misky nasypeme mouku se špetkou soli, zalijeme vroucí vodou tak, aby vzniklo polotuhé těsto. Podle potřeby přidáme mouku. Necháme zchladnout tak, abychom mohli těsto vypracovat rukama, a prohněteme dohladka. Mezitím jablka zbavíme jádřince a rozkrájíme na měsíčky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku silnou cca 3 cm, rádýlkem rozkrájíme na čtverce, do nich zabalíme jablka a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 15 minut, dokud nevyplavou. Knedlíky vyjmeme na talíř, přelijeme rozpuštěným máslem a můžeme posypat moučkovým cukrem, ořechy a ozdobit šlehačkou a mletou skořicí.
Více recptů inspirovaných knihou "Holky, jezte zase vdolky!" najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.