VÁNOČNÍ PEČENÍ: Slepované cukroví stále frčí, upečte si proto tradiční linecké!

Recept na linecké vánoční pečivo sice není žádnou novinkou, rozhodně by ale na štědrovečerní tabuli nemělo chybět. Připomeňte si tradiční recept spolu s námi!
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g másla
✔ 350 g hladké mouky
✔ 260 g moučkového cukru
✔ 150 g mletých pražených mandlí
✔ 2 vejce
✔ citronovou kůru
✔ 2 sáčky vanilkového cukru
✔ 2 špetky mleté skořice
✔ sůl
✔ domácí rybízový džem
JAK NA TO:
V míse smícháme mouku, mandle, cukr a přidáme vejce. Přistrouháme kostku másla, přidáme koření, špetku soli a citronovou kůru. Ze směsi vypracujeme nelepivé těsto a zabalíme ho do potravinářské fólie – nejlépe aby si na 24 hodin odpočinulo v lednici. Z těsta vyválíme tenký plát, vykrajujeme tvary, do poloviny z nich uděláme i středovou dírku a klademe na plech s pečicím papírem. V troubě rozehřáté na 180 °C pečeme 5 – 8 minut dorůžova. Vychladlé slepíme džemem a dáme do krabice uležet.