Ořechovo-sušenkové úlky podle Lenky Němcové!
Ořechovo-sušenkové úlky (Foto ara)
19. prosince 2016 • 05:00
Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g tmavé sušenky (bebe)
- 170 g mleté vlašské ořechy
- 150 g moučkový cukr
- 2 bílky
- 2 lžíce kakaa
- 120 g másla
- rum dle potřeby a chuti
- dětské piškoty nebo linecká kolečka
- na slepení marmeláda nebo čokoláda na vaření
Na náplň:
- 1 vaječný likér
- 1 smetanu do kávy
Všechny sypké suroviny na úlky si smícháme v misce a zamícháme lžící. Přidáme rozdrcené sušenky a bílky, které jsme trochu vidličkou zpěnili. Následně přidáme máslo, rum a důkladně rukou promícháme. Pokud je nutné přidat mléko, abychom měli tvarovací směs, přidáme ho. Formičky na úlky si pocukrujeme moučkovým cukrem a plníme. Do středu uděláme dírku, naplníme vaječným likérem smíchaným se smetanou, aby nevytékal, a přilepíme na piškot. Ten můžeme trochu namočit do čokolády, aby nám u úlku držela. Můžeme je dozdobit čokoládou nebo podávat jen tak.