Cukrář Honza Šťástek a jeho staročeské vánoční recepty: Tohle cukroví měl rád Tomáš Garrigue Masaryk!

Zapálením první svíčky na adventním věnci oficiálně začal vánoční čas. A s ním i pečení cukroví. Stejně jako vloni jsme o pár originálních receptů poprosili cukráře Honzu Šťástku, který pro čtenářky Aha! pro ženy připravil tři druhy cukroví z receptáře své babičky. Vyzkoušejte cukroví, které měl rád Tomáš Garrique Masaryk, křehoučké kokosové rohlíčky či babiččiny koláčky se zavařeninou co se vám budou rozplývat na jazyku. Anebo si vyberte z dalších receptů, které jsme pro vás navíc vybrali…
Masarykovo cukroví
POTŘEBUJETE:

✔ 300 g hladké mouky
✔ 200 g másla
✔ 100 g krupicového cukru
✔ 1 lžíci kakaa
✔ 1 žloutek
✔ moučkový cukr na obalení
JAK NA TO:
1. Ořechy, mouku, máslo, cukr, kakao a žloutek dáme do robotu a vypracujeme těsto.

2. Z něho vytvarujeme válečky o průměru cca 4cm a necháme v ledničce ztuhnout.

3. Z válečku krájíme ostrým nožem kolečka cca 0,5 cm široká.

4. Kolečka klademe na plech na pečicí papír, dodržujeme rozestupy.

5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, necháme chvíli zchladnout a vlahé obalujeme v moučkovém cukru.
