V HLAVNÍ ROLI DÝNĚ: Zkuste cheesecake trochu jinak!
Cheesecake zná asi každý, ale co takhle si tradiční recept ozvláštnit chutí dýně?
POTŘEBUJETE:
✔ 1 balení máslových sušenek nebo sušenek BeBe
✔ 4 lžíce změklého másla
✔ 500 g dýně
✔ olej
✔ 230 g smetanového sýru
✔ 200 g cukru
✔ 3 velká vejce
✔ 3 lžíce polohrubé mouky
✔ 1 lžičku dýňového koření (směs mleté skořice, muškátového oříšku, zázvoru, nového koření a hřebíčku)
✔ ½ lžičky soli
✔ 10 g čokolády na vařenÍ
JAK NA TO:
Pečicí formu vyložíme pečicím papírem. V míse rozdrtíme sušenky s máslem, směs natlačíme na dno formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 12 až 15 minut. Dýni nakrájíme na měsíčky, dáme na plech s pečicím papírem a lehce zakapeme olejem. Dám e do trouby po vyjmutí korpusu a pečeme asi 30 minut. Změklou dužinu vyjmeme lící a rozmixujeme. Necháme vychladnout. Sýr vyšleháme s cukrem, přidáme dýňové pyré, vejce, mouku, koření a sůl. Necháme odpočinout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme k ní hrnek sýrové směsi. Na upečený sušenkový korpus nalijeme bílou sýrovou směs, čokoládovou směsí pak na ní vytvoříme mramorování. Vložíme do trouby a pečeme 40 až 50 minut.