VÁNOČNÍ PEČENÍ: Při pečení medvědích pracen ořechy nešetřete!

Dalším z tradičních receptů, které jsme pro vás "upekli" v novém Aha! pro ženy, jsou medvědí pracny. Základ tohoto cukroví tvoří vlašské ořechy. Zapomenout nesmíte ani na vhodné koření.
POTŘEBUJETE:
✔ 120 g vlašských ořechů
✔ 150 g hladké mouky
✔ 100 g moučkového cukru
✔ 100 g másla
✔ 1 vejce
✔ ½ lžičky mleté skořice
✔ ½ lžičky mletého hřebíčku
✔ 1 lžičku kakaa
JAK NA TO:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček tak, aby uprostřed vznikl důlek. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 8 minut. Upečené pracny vyndáme, necháme chvilku zchladnout a ještě horké je vyklepneme z formiček a obalíme ve vanilkovém moučkovém cukru.