Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil další rychlovku z jarní zeleniny - omeletu z nových brambor!
Bohatá snídaně? Rychlá večeře? To všechno může být vaječná omeleta. Díky jarnímu období ji můžeme obohatit o výbornou a čerstvou zeleninu, jako jsou nové brambory či jarní cibulka. Tento recept vám doporučuje šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal Řezáč.
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g nových brambor
✔ 100 g prosciutta nebo jiné šunky
✔ 1 svazek jarní cibulky
✔ 8 vajec
✔ strouhaný parmazán
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Prosicutto nakrájíme na kostičky, dáme do pánve s kapkou oleje a orestujeme.
2. Přidáme očištěné a na malé kostičky nakrájené nové brambory.
3. Mezitím, co se restují brambory, nakrájíme zelenou část jarní cibulky.
4. Vejce rozklepneme, rozšleháme, osolíme a opepříme.
5. Do pánve přidáme cibulku, krátce orestujeme a zalijeme vejci.
6. Než se vejce zcela srazí, přidáme ještě strouhaný parmazán.
Dobrou chuť!