Vaříme cvalem s Michalem: Chutná sezónní zelenina byla dobrou volbou! Šéfkuchař Michal připravil tagliatelle s chřestem.
Rychle než skončí chřestová sezona! To si řekl šéfkuchař Aha! pro ženy Michal a připravil další recept, kde se tahle jarní zelenina dokonale využije. Chřestová sezona totiž končí v polovině června, později ho sice také seženete, ale už není tak křehký a šťavnatý. Takže neváhejte a uvařte si těstoviny s chřestem.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g těstovin (tagliatelle)
✔ 1 svazek zeleného chřestu
✔ 1 jarní cibulku
✔ masový vývar nebo bílé víno
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ máslo
✔ olej
✔ sýr Pecorino
JAK NA TO:
1. Těstoviny dáme uvařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.
2. Chřest očistíme, pokrájíme na větší kousky a na pánvi s kapkou oleje restujeme.
3. Jarní cibulku nakrájíme a přidáme ji do pánve.
4. Dále restujeme, osolíme a opepříme.
5. Pro zjemnění přidáme kousek másla.
6. Zalijeme vývarem nebo vínem (asi sběračku) a chvíli dusíme.
7. Vmícháme hoblinky sýra pecorino dle chuti.
8. Nakonec vmícháme scezené těstoviny a podáváme.
Dobrou chuť!