Zeleninové dobroty nesmí ve vaší kuchyni chybět: Zkuste nakládané kedlubny!

Nakládaná zelenina je výborná třeba k pečenému masu nebo rizotu. Vyzkoušejte recept od naší čtenářky Jitky ze Strakonic!
POTŘEBUJETE:
✔ 8 mladých kedluben
✔ 1 lžička hořčičných semínek
✔ 8 zrnek nového koření
✔ 4 bobkové listy
✔ 1 šalotka
✔ 1 malá červená kapie
✔ 1 malá žlutá kapie
Nálev: ✔ 300 ml octa ✔ 1 l vody ✔ 1 lžíce soli ✔ 100 g cukru

1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky, které uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Svaříme ocet, sůl, cukr a vodu. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kolečka, kapie na nudličky.
2. Kedlubnové plátky prokládáme zeleninou, přidáváme koření. Vše zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 minut v zavařovacím hrnci nebo v troubě.