Domácí chutná nejlépe: Játrová paštika od Romany ze Sedlce u Mikulova!
Paštika z kuřecích jater se bude skvěle doplňovat s domácím chlebem. Recept na něj najdete v historii rubriky Recepty.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g kuřecích jater
✔ 1 velká lžíce sádla
✔ 1 střední cibule
✔ 2 stroužky česneku
✔ 1 smetana 31 % tuku
✔ sůl
✔ pepř
✔ tyčový mixér
✔ kastrůlek
✔ vařečka
✔ potravinová fólie
✔ forma na paštiku (srnčí hřbet)
JAK NA TO:
1. Na sádle si dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra na kostky a dusíme společně 20 minut, až jsou játra hotová.
2. Necháme dobře zchladnout v kastrůlku, přidáme nakrájený česnek a smetanu. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a nalijeme do připravené formy vystlané potravinovou fólii. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.
3. Paštiku opatrně vyklopíme a můžeme krájet a mazat třeba na chleba.
4. K vylepšení chuti přidáme na paštiku nakrájenou pažitku.