Předčasná smrt herečky Moniky Hálové (†51): Krutý osud hvězdy Pitavala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Předčasná smrt herečky Moniky Hálové (†51): Krutý osud hvězdy Pitavala!

Vladimír Dliouhý (†52)
Vladimír Dliouhý (†52) (Foto: Zbyněk Pecák, Facebook, archiv)

Spojovalo je víc než jen herectví. Chodili spolu do stejného ročníku na konzervatoři, jiskřilo to mezi nimi nejen před filmovou kamerou a oba zabila rakovina pouhých patnáct dní po sobě! Jen s tím rozdílem, že smrt si našla Vladimíra Dlouhého (†52) v Praze, kdežto Moniku Hálovou (†51) až v kanadském Ontariu.

Monika, kterou jste mohli vidět ve včerejší repríze osmého dílu Malého pitavala z velkého města s názvem Muž s punčochou jako servírku a milenku barmana Josefa Somra (85), měla od dětství slušně rozjetou hereckou kariéru. V 70. a 80. letech šla z role do role. Nejvíce se zviditelnila ve filmu Hop – a je tu lidoop (1977), kde se před kamerou sešla se svým spolužákem Vladimírem.
„Říkalo se, že spolu opravdu chodíme, ale tak vážné to nebylo,“ tvrdil kdysi deníku Aha! sám Dlouhý. V době natáčení oné komedie, při které prý s Monikou bavili celý štáb, bylo Hálové pouhých osmnáct let.


Rok poté se spolu setkali před kamerou ještě ve filmu Mapa zámořských objevů. Pak se ale jejich cesty rozešly. „Co vím, tak v polovině osmdesátých let se vdala a odešla do Kanady. Tam organizovala divadlo pro české emigranty,“ svěřil před lety Aha! Dlouhý. V necelých třiceti letech tak Monika pověsila herectví na hřebík.
Zemřela 5. června 2010 v Ontariu na rakovinu slinivky ve věku 51 let. Patnáct dní poté vzala rakovina žaludku život i Vladimíru Dlouhému...

Miloval ji i Kopta
Do Moniky se zamiloval také herec a muzikant Václav Kopta (54). Než se ale rozhoupal, provdala se za báňského inženýra Ortwina Kolarczyka, s nímž odjela do Kanady.



Přečtěte si
ivoadler
26. 7. 2019 • 16:01

To je v hájí! Když to takhle půjde dál, tak nám vymře celá naše umělecká obec, herci zvláště. Co si počnem?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.