Smrt chlapečka (†5) na festivalu: Patrasová a Olympic na místě tragédie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt chlapečka (†5) na festivalu: Patrasová a Olympic na místě tragédie!

Dagmar Patrasová
Dagmar Patrasová (Jiří Čada, David Kundrát, archiv)

Smrt chlapečka (†5), kterého přejel vyhlídkový vláček ve westernovém městečku Šikland ve Zvoli nad Pernštejnem, zasáhla i řadu celebrit. Před neštěstím na rodinném festivalu vystupovala Dáda Patrasová (62), šokující zprávu davu oznámila zdrcená Eva Decastelo (39).

Jak ke smrti dítěte v sobotu odpoledne došlo? Policisté nechtějí s ohledem na pozůstalou rodinu případ komentovat. Promluvil však majitel areálu Libor Šikl. „Z informací, které mám, vláček zastavil na křižovatce a dával přednost dalším vozům. V tom okamžiku se maminka rozhodla, že s dětmi předčasně vystoupí. Odháčkovala bezpečnostní řetízek a pustila dítě ven. V té chvíli se vláček rozjel. Řidič to nemohl vidět,“ popsal serveru iDnes Šikl.

Měla povolení

Žena, která ve vláčku v osudný okamžik také seděla, tvrdí. „Dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál. Všichni jsme řvali na řidiče »zastav«,“ popsala na Facebooku.

Akce v rozsáhlém areálu byla v tu chvíli plném proudu, jen krátce předtím vystupovala třeba Dagmar Patrasová nebo kapela Maxim Turbulenc. „Až do chvíle, kdy nám to přišli říct do zákulisí, jsme nic nevěděli. V době, kdy se to stalo, jsem byla asi kilometr daleko,“ popsala atmosféru na místě Aha! Eva Decastelo, která akci moderovala.

Minuta ticha

Právě ji organizátoři požádali, aby divákům tragédii oznámila. „Lidé měli právo vědět, co se stalo. Přečetla jsem prohlášení, které se mi říkalo velice těžce, a požádala o minutu ticha. Všichni povstali. Bylo tam asi patnáct tisíc lidí. Já to nedala a rozbrečela jsem se,“ dodala Decastelo.

Po té, co lidé uctili památku malého dítěte, byla vyhlášena hodinová pauza. „Nikdo ale neodcházel, pak už odehrály jen kapely Olympic a Slza, zrušil se ohňostroj a doprovodné zábavné programy, a neslo se to v pietním duchu,“ dodal další z účastníků akce.

Dáda Patrasová o Sobotově osahávání: Opilce chápu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.