Kamarád z automobilky: Kramný měl potíže! Pak dostal podivnou nabídku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kamarád z automobilky: Kramný měl potíže! Pak dostal podivnou nabídku...

Petr Kramný
Petr Kramný (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Co se dělo v nošovické automobilce, když se Petr K. (35) obviněný z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) vrátil zpátky do práce? Jeho dobrý kolega tvrdí: Chtěli se ho zbavit!

Do zaměstnání Petr K. nastoupil po nedobrovolném tříměsíčním pobytu v Egyptě začátkem loňského listopadu. „Pracuji tu dlouho a jsem spolehlivý. Kdyby nebyli spokojení, nedali by mi to samé místo,“ řekl tehdy. Jenže nebylo všechno tak, jak si myslel. Namátková kontrola nejdřív odhalila sáčky s marihuanou v jeho šatní skříňce a nyní jeho kamarád z automobilky prozradil Aha! novou informaci: „Nadřízený Petrovi sám řekl, že jeho jméno není pro fabriku dobré a že by bylo lepší, kdyby odešel. Chtěl mu dát i odstupné, Petr si ale přál práci nechat!“


A co na to automobilka? „Nehodláme oficiálně ani neoficiálně komentovat to, co údajně někde řekl nebo neřekl nějaký vedoucí,“ konstatoval pouze mluvčífirmy Petr Vaněk. Petr K. od 20. února sedí v ostravské vazební věznici.

Miloš Holas, advokát: Před zákonem je zatím nevinný
„Zaměstnavatel nyní musí muže evidovat jako řádného zaměstnance a
nesmí mu dát výpověď. Zatím je pouze podezřelý, a proto platí presumpce neviny. Jakmile by ho ale odsoudili, zaměstnavatel by s ním mohl rozvázat pracovní poměr. Po právní stránce je ovšem možné i to, že by mu podnik dal například dlouhodobé neplacené volno a počkal na jeho návrat z vězení. To je ale málo pravděpodobné.“

Velikonoční podpora 
od advokátky
Petr K. strávil poprvé v životě Velikonoce za mřížemi. Jeho advokátka mu poslala do vazební věznice alespoň povzbuzující dopis.
Ve věznici se o svátcích návštěvy nekonaly. Ve středu přijeli Petra navštívit a potěšit rodiče. Povzbudivý dopis mu poslala advokátka Jana Rejžková. „Doufám, že ho v pátek obdržel. Popřála jsem mu k jarním svátkům a lidsky ho povzbudila. Věděla jsem, že budou pro něho dotčené nejen vzpomínkami, co o Velikonočním pondělí dělával, jak šlehal pomlázkou manželku, dceru a známé, ale i úmrtím tchyně,“ sdělila Aha! Rejžková.

Autor:  jad,et,

Přečtěte si
rastasan
23. 4. 2014 • 16:42

Přesně tak.Rozumná informace.

rastasan
23. 4. 2014 • 16:41

Výpověd?Zmatený člověk co přišel o rodinu a novinář co si odpovědi upraví po svém.Ještě se budeš divit až ho pustí.Nazývat někoho zrůdou když nevíš co se stalo je silné kafé

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.