Premiéra muzikálu Golem - »Bohdalka« chválila Vojtka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Premiéra muzikálu Golem - »Bohdalka« chválila Vojtka!

Jiřina Bohdalová skládá poklony svérázným způsobem. Ale výkon Pepy Vojtka se jí prý líbil, i když to tak na první pohled nevypadá.
Jiřina Bohdalová skládá poklony svérázným způsobem. Ale výkon Pepy Vojtka se jí prý líbil, i když to tak na první pohled nevypadá. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Kdo nebyl na čtvrteční premiéře nového muzikálu Golem, jako by neexistoval! Všechny hvězdy i hvězdičky a česká smetánka chtěly být u otevření nového muzikálového Divadla Hybernia. „Díky, že jste nás tak laskavě přijali,“ děkoval dojatě jeden z duchovních otců muzikálu, skladatel Karel Svoboda (67).

Diváci totiž po skončení představení aplaudovali vestoje! A Jiřina Bohdalová vysekla pořádnou pochvalu Josefu Vojtkovi, který ztvárnil hlavní mužskou roli Vojtěcha.

„Ze začátku jsem tomu, že Golem je dobré téma pro muzikál, moc nevěřil. Ale dopadlo to dobře,“ pochvaloval si choreograf Richard Hes, kterému práce na Golemovi pomohla v boji proti závislosti na alkoholu. A spokojený byl i producent Oldřich Lichtenberg. „Promiňte, že jsem na vás při zkouškách křičel,“ omlouval se kajícně všem hercům a zpěvákům po úspěšné premiéře. Režisér Filip Renč se zase radoval, že už má práci za sebou. „Těším se, až se vrátím k natáčení svého filmu,“ vysvětlil. A pak už se ke všem tvůrcům vrhli gratulanti, mezi nimiž nechyběla třeba Jiřina Bohdalová, Petr Janda či Milan Lasica, který se léčí z vážné choroby.

Zářil i rocker Pepa Vojtek. Hned v úvodu představení se mu sice rozbil mikrofon, ale situaci vyřešil elegantně, když mu jedna z oživlých tančících soch přinesla náhradní. A navíc stihl věnovat své manželce, tanečnici Libušce, obří kytici. Dokonce větší, než byl pugét pro Lucii Šoralovou, která si zahrála hlavní ženskou postavu Rebeky. Ta však svého přítele, skladatele Ondřeje Soukupa, vyhlížela marně.

Zpěvačka Lída Finková měla hned několik důvodů ke spokojenosti. Na pódiu se totiž sešla se svou dcerou, osmiletou Viktorkou, která si zahrála jednu z dětských rolí, a obstála na jedničku. Z publika ji navíc sledoval i manžel Richard Genzer s věrným souputníkem Michalem Suchánkem. Většina hvězd české továrny na slávu se však ještě před půlnocí uklidila z oficiálního večírku do uzavřených částí divadla. Protože když oslava, tak pořádná, a když flámovat, tak do rána. A to je lepší před zraky veřejnosti schovat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.