Sanitka: Tragický osud docenta Houdka - Smrt při autonehodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sanitka: Tragický osud docenta Houdka - Smrt při autonehodě!

Zdeněk Ornest vytvořil postavu docenta Houdka.
Zdeněk Ornest vytvořil postavu docenta Houdka. (Česká televize)

Jeden z nejpopulárnějších českých seriálů se včera vrátil na ČT1!

Diváci se znovu setkali s lékařem pražské záchranky Vojtěchem Janderou v podání Jaromíra Hanzlíka (63), Evou Hudečkovou (61) coby Evou Dolejšovou nebo »záporákem« docentem Houdkem, kterého si zahrál Zdeněk Ornest (†61), strýc herce Jiřího Ornesta (64). Málokdo přitom tuší, že jeho pohnuté životní osudy a tragická smrt si v ničem nezadají s dramatickými zápletkami z oblíbeného seriálu.

S hercem, který se představil i v roli západního Němce ve filmu Kamarád do deště, se život nikdy nemazlil. Ornest, vlastním jménem Ohrenstein, prošel koncentračními tábory v Terezíně, Osvětimi, aby jej konec války zastihl v Dachau.

Po válce nastoupil dráhu převážně divadelního herce. K filmu a televizním rolím se dostal až v 60. a 70. letech. Nejvíc ho ale proslavila právě Sanitka. „Tak tenhle seriál jsem nikdy neviděl, k tomu vám nic nepovím,“ řekl deníku Aha! Jiří Ornest, manžel známé herečky Daniely Kolářové (64), s tím, že jeho strýc Zdeněk tragicky zahynul 4. listopadu 1990 při autonehodě. Zanechal po sobě manželku Alenu a dceru Ivanu.

„S panem Ornestem jsem spolupracoval hned několikrát. I když nikdy nehrál velké role, typy postav, které dostával, zahrál vždycky naprosto dokonale. Byl to člověk velmi ukázněný, s čistým herectvím,“ řekl deníku Aha! režisér Jiří Adamec (63), který v roce 1984 s velkým úspěchem původní Sanitku natočil.

S docentem Houdkem se tak už diváci v plánovaném pokračování Sanitky bohužel nesetkají. Stejně jako s ředitelem záchranky Jarošem v podání Josefa Vinkláře (†76), opileckým tatínkem Zlaty Adamovské Vladimírem Krškou (†74) či otcem Jaromíra Hanzlíka Josefem Karlíkem (†81). Na Zlatu Adamovskou (52) a mnohé další se ale podle všeho těšit mohou. „Začít natáčet by se mělo už v září. Moc se na tu práci těším,“ pochvaluje si režisér »dvojky« Filip Renč (45).

Osudy hvězd seriálové Sanitky



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.