Václav Neckář: Mozková mrtvice! Co se dělo v jeho domě?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Václav Neckář: Mozková mrtvice! Co se dělo v jeho domě?!

Václav Neckář.
Václav Neckář.

Ta zpráva přišla jako blesk z čistého nebe! Ještě ve středu rozdával Václav Neckář (67) úsměvy na festivalu Cinema Mundi v Brně, včera odpoledne ho ale sanitka odvezla do nemocnice kvůli náhlému zhoršení zdravotního stavu.

Neckářovu rodinu i blízké to vyděsilo o to víc, že před osmi lety prodělal mozkovou mrtvici a s následky se potýká dodnes. „Doma se začal motat, nemohl vzít předmět do ruky, bylo mu špatně, tak přivolali záchranku,“ řekl zpěvákův manažer Aleš Trdla. Zda šlo skutečně o mozkovou příhodu, či o »pouhý« kolaps z přepracování, bude jasno až z testů...

„Nemělo by to být vážné. Zatím máme dojem, že to je jen únava z přetažení,“ mírnil obavy zpěvákův bratr Jan Neckář. „Je při vědomí a komunikuje. To je dobré znamení,“ dodal zpěvákův manažer.

Člen slavného tria Golden Kids zatím zůstává na neurologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na pozorování. Podle všeho si tam nějakou dobu poleží, jeho syn Václav mu totiž do nemocnice dovezl tašku s věcmi.

„Pana Neckáře jsme přijali na neurologickou kliniku, podstoupil celou řadu vyšetření,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Pekařová s tím, že první výsledky by měli mít lékaři k dispozici dnes dopoledne.

Slavní mu drží palce

Neckářovi kolegové a přátelé jsou v šoku! „Je to pro mě hrozná rána. Vždyť zase začal vystupovat, vypadalo to s ním dobře. Přeji mu, aby se z toho co nejdříve dostal, jako se mu to povedlo předtím,“ uvedla zdrcená Helena Vondráčková (63), se kterou Neckář zpíval v triu Golden Kids a pojí je letité přátelství.

„Vaškovi mohu jen držet palce a hned, jak to půjde, ho navštívím,“ ujistila další členka slavné trojice, zaskočená Marta Kubišová (68).

Není divu! Na rozdíl od roku 2002, kdy mozkové příhodě předcházely zdravotní problémy v podobě hubnutí, závratí a třesu končetin, se tentokráte zdravotní stav Neckáře zhoršil z minuty na minutu.

Situace je o to vážnější, že se Neckář stará o těžce nemocnou manželku Jaroslavu (69), která v roce 2009 podstoupila operaci srdce a kvůli problémům s ledvinami navíc musí třikrát týdně na dialýzu. „Zpěvák z toho byl hodně špatný, možná i to mohlo přispět k jeho kolapsu,“ nechal se slyšet jeho manažer.

Co ho stihlo po mrtvici v roce 2002

  • PŘESTAL CHODIT. Zprvu se vůbec nemohl hýbat, musel se znovu učit dělat kroky.
  • ZAPOMNĚL MLUVIT. Dlouhé měsíce chodil na logopedii. Půl roku mu prý trvalo, než řekl souvislou větu. Pletl si samohlásky i rody.
  • ZAPOMNĚL JAZYKY. I němčinu, přitom předtím ji ovládal perfektně. Zpívával i v angličtině a ruštině.
  • NIC SI NEPAMATOVAL. Texty jeho vlastních písniček i lidovek, vše bylo pryč. Po půl roce se pochlubil, že zvládne dvacet písniček, pak přidával další. Dodnes si ale na koncerty pro jistotu vozil malé taháky. „Když to mám před sebou, nic se neděje. Jak papír odložím, text mi v hlavě nenaskočí,“ vysvětloval.


Přečtěte si
alenkaa
4. 3. 2011 • 20:11

tahle zpráva mě docela zasáhla. Snad bude vše OK.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.