»Malému Kevinovi« je už 30! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Malému Kevinovi« je už 30!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ačkoliv v paměti diváků je to stále ten malý drzý klučina, který zůstal Sám doma, ve skutečnosti Macaulay Culkin alias Kevin dnes překročil magickou třicítku.

Pro většinu lidí bude zřejmě navždy dětským filmovým hrdinou. Hrál několik drobných rolí. Hvězdu první velikosti z něj však udělala postava osmiletého Kevina, jehož rodiče nedopatřením nechají přes vánoční svátky doma a on tam zažije celou řadu dobrodružství se dvěma zlodějíčky.

Tvář třicetiletého Culkina však dovolí o jeho věku pochybovat. Realita je však neúprosná. Macaulay už patří mezi zralé muže.

Kliknutím zvětšete

Třicetiletý Macaulay Culkin

Z jeho zralosti vycházejí i filmaři, kteří mu dovolili vymanit se z rolí sympatických rošťáků , které ztělesnil v dalších komediích, a tak mohl vytvořit překvapivě také zápornou roli malého cynického zločince Henryho, v rodinném psychothrilleru Dobrý synek.

Pár řádků o Culkinovi…

Pochází z umělecké rodiny. Je třetím ze sedmi dětí divadelního herce irského původu Christophera Culkina a jeho teta Bonnie Bedeliaová je také známou herečkou. Už od svých čtyř let hrál v TV reklamách a na jevišti The Ensemble Studio Theatre, kde slavil úspěch ve hře Buster B. a Olivia, kterou mu napsala na tělo dramatička Shirley Kaplanová.

Navštěvoval Školu amerického baletu George Ballanchinea a před film. kamerou debutoval rolí vnuka úspěšného spisovatele (Burt Lancaster), na jehož oslavě sedmasedmdesátých narozenin se sejde početná rodina, v sentimentálním snímku Rocket Gibraltar (r. D. Petrie).

Zdroj: Osobnosti.cz

V jakých filmech se objevil?

Černá ovce, role: Roland (2004)

Sám doma a bohatý, role: Richie Rich (1994)

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, role: Kevin McCallister (1992)

Moje první láska, role: Thomas J. Sennett (1991)

Sám a sám, role: Billy Muldoon (1991)

Sám doma 1, role: Kevin McCallister (1990)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.