Brit Hugh Laurie je v USA nejlépe placeným televizním hercem - Dr. House mu vydělal 800 milionů korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Brit Hugh Laurie je v USA nejlépe placeným televizním hercem - Dr. House mu vydělal 800 milionů korun!

Role doktora House přinesla Hughu Lauriemu bohatství.
Role doktora House přinesla Hughu Lauriemu bohatství. (ČTK)

Američtí herci mohou jen závidět. Jejich britský kolega Hugh Laurie (51) si od roku 2004 vydělal v Americe už 800 milionů korun. Jako prostořeký a na pohled arogantní doktor Gregory House dnes dostává osm milionů korun za každou epizodu populárního seriálu Dr. House, který se vysílá v 66 zemích světa, a to včetně Česka.

Za šest let odvysílaly americké televize šest řad seriálu a z doktora House se stal idol milionů diváků. Zbožňují ho dokonce i na Kubě, kam se navzdory americkému embargu dostává seriál přes satelit. Na rodáka z anglického Oxfordu se přitom ze začátku koukali kritici trochu přezíravě, ale brzy museli uznat, že je talent.

Projekt se od roku 2004 rozrostl na 132 odvysílaných dílů a na sedmou řadu seriálu se američtí diváci mohou těšit koncem září. A s každým dalším dílem si Laurie připíše na účet dalších osm milionů korun. Není divu, že se mu v Americe líbí. A jelikož dostal za House už 12 televizních cen, zdá se, že u »medicíny« ještě chvilku zůstane.

Když mu před pátou sérií producenti zvedli plat na pohádkových osm milionů za epizodu, vzpomněl si herec na svého otce Rana Laurieho. „Trochu se stydím. Můj táta byl skutečný doktor a v životě si tolik peněz nevydělal,“ řekl s nádechem suchého britského humoru.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.