Táborského VÁLKA s Hradem: Kvůli Zemanovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Táborského VÁLKA s Hradem: Kvůli Zemanovi!

Miroslav Táborský
Miroslav Táborský (Popron Music)

Už jste někdy slyšeli oblíbeného herce Miroslava Táborského (57) naštvaně skřípat zuby? Zřejmě ne, neboť tohoto známého flegmatika jen tak nic nerozhodí. A přece se stalo! A můžou za to představitelé Pražského hradu!

Tvůrci dokumentárního cyklu Národní klenoty II., kteří ho točí pro Českou televizi, si pochvalovali spolupráci všech dotčených orgánů a institucí s jedinou výjimkou.. Pražského hradu!Velmi osobně si to vzal průvodce pořadu, oblíbený herec a pražský rodák Miroslav Táborský. „Hrad nám znemožnil natáčení. Mě se to dotklo velmi osobně, připadá mi to šílený. Negativně to ovlivnilo celý díl o slovinském architektu Josipu Plečnikovi, který Hrad předělal do dnešní podoby,“ tvrdí Táborský a nezastírá velké rozčarování.

Jako protipól zmínil radní ve Slavonicích, kteří kvůli natáčení neváhali vyklidit celé náměstí. Přitom Plečnik pracoval pro prezidenta Masaryka na Hradě zadarmo, stejně jako na kostele Nejsvětějšího srdce Páně na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. „Státní zakázky a sakrální stavby dělal bez nároku na honorář, žil z profesorských platů z pražské a lublaňské univerzity,“ dodává Táborský, který spolupracoval na scénáři cyklu. 

Nerušit prezidenta
„Oficiálně nám nepovolili natáčení, abychom nerušili pana prezidenta. Pak nám oznámili, že můžeme natáčet, ale za částku 12 000 Kč na hodinu. My ale nejsme americká produkce z Hollywoodu. To je mimo naše možnosti,“ prozradil producent Vít Bělohradský z Frmol s. r. o. s tím, že za minulé hlavy státu šlo na Hradě točit ledacos. Naopak Václav Klaus prý byl rád, že se zachová vzpomínka na tu dobu.

Hrad: Cena je 
 standardní!
Pražský hrad zareagoval na producentovu stížnost takto: „K uvedené citaci – Oficiálně nám nepovolili natáčení, abychom nerušili pana prezidenta: Tímto nebylo argumentováno, pouze byl žadatel upozorněn na nutnost přizpůsobit případný natáčecí plán programu pana prezidenta.

A to z důvodu blízkosti pracovny pana prezidenta u prostor, na které se žádost o natáčení vztahovala,“ napsal na náš dotaz mluvčí Správy Pražského hradu David Šebek. „Cena 12 000 Kč za hodinu je standardní ceníkovou položkou za asistované natáčení či fotografování v interiérech Pražského hradu. Cena paušálně pokrývá náklady spojené s vytvořením podmínek pro natáčení a zohledňuje rovněž atraktivitu místa,“ dodal mluvčí s tím, že loni za těchto podmínek proběhlo na Hradě 12 natáčení a fotografování.



Přečtěte si
-bello-
31. 1. 2017 • 00:53

Dutch - taky zdravím Mluvčím byl Jan Kraus a údajně to byl útok na svobodu ( slova a všeho ...) Na Václaváku byly podpisové akce, hodně lidí podlehlo.Jen pár jich vědělo, jak nestydatě tihle vzbouřenci nehájí svobodu, ale svou kapsu.Točili si tam např. reklamy, za který pak inkasovali pálky. Nějak mi vadí, že i Zárybnická tehdy žádala " držte nám palce " Popravdě i já jim skoro nalítla, ale doma se mi vysmáli a srovnali mi myšlenky

defakto
30. 1. 2017 • 23:14

... viděl jsem některý z dílů z cyklu Národní klenoty , docela se mi to líbilo , jediné co mi vadilo byl průvodce pořadu M. Táborský , ten to tam kazil svým vzhledem ! ... divím se , že si jako průvodce programu vybrali tohto , plešatého , vyšklebeného skřeta !

defakto
30. 1. 2017 • 23:00

... dnes je moderní kopnout si do prezidenta Zemana nebo aspon do Hradu , propůjčí se k tomu kdejaký pražský "umělec" a ještě očekáva , že se tím stane hrdinou.

-bello-
30. 1. 2017 • 15:05

Dřív, než s tím poletí na Staromák, tak snad aby to vlastenecky probral s bývalou dámou Havlovou , Veškrnovic Dagmarou ! Jestlipak ví že barák , kde je knihovna propagátora lidských práv koupil kdysi Bakala a že cena za nakouknutí do dějinně historické Havlovy knihovny ho natolik uzemní, že ještě rád nikoli vlastenecky, ale sebezáchovně zaplatí " sedovné " za její Šípkovy lavičky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.