Údajný utajený syn Kemra (†72): Živoří po tržnicích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Údajný utajený syn Kemra (†72): Živoří po tržnicích!

Podoba se slavným tatínkem je více než zjevná.
Podoba se slavným tatínkem je více než zjevná. (Foto ara)

Dlouho utajovaný syn herce Josefa Kemra Vladimír Poláček (64) je zoufalý. Nejenže ho trápí zdraví, ale teď navíc musel opustit tržnici v centru Strakonic, kde s kamarádem pět let prodával čerstvé ovoce, zeleninu, květiny a věnce.

Prodej tohoto zboží syna slavného herce živí už léta. Mnohé věci, zejména věnečky na Dušičky či Vánoce s kamarádem sám vyrábí. Mají své věrné zákazníky a stálá místa. O jedno z nich ale přišli.

Zklame babičky
Vladimír Poláček včera ve Strakonicích prodával naposled. „Neprodloužili nám smlouvu na tržnici. Nestojí o konkurenci. Lidé k nám chodili kvůli dobrým cenám. Nejprve jsme museli pryč z tržnice, a když jsme si našli místo na soukromém pozemku, zakázali nám prodej i tady. Musíme to sbalit, jinak dostaneme pokutu, když nemáme razítko z radnice,“ posteskl si Poláček. Největší starost mu dělá, že zklame zákazníky. „Ani jsem kvůli tomu v noci nespal. Babičky k nám chodí léta, a teď nás tu nenajdou. Mají objednané věnečky a my jim je nemůžeme ani předat. Budeme vypadat jako podvodníci. Moc se jim omlouvám, je mi to líto,“ popsal Poláček.

Neprodloužili smlouvu
Důvodem, proč musí Vladimír Poláček se svým spolupracovníkem odejít, je údajně konkurenční boj. Přetahování o prodejní plochu a různé schválnosti radnice vyřešila tím, že kolegovi Vladimíra Poláčka neprodloužila smlouvu. Město se tak rozhodlo i přesto, že na radnici leží petice s několika stovkami podpisů od lidí, kteří si přáli jejich stánek zachovat. „Nájemní smlouvy byly dle rozhodnutí Rady města Strakonice ukončeny. Následně byl vyhlášen záměr na pronájem uvolněných ploch,“ uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Zákazníci se bouří
Rozhodnutí radnice se nelíbí některým zákazníkům. „Tržnice je prázdná a oni stojí v dešti u mostu jako žebráci. To si člověk musí ťukat na čelo, co se tu děje. Zůstane tam jen prodejce s předraženými cenami,“ řekla Jaroslava Urbanová. „Jsem z Českých Budějovic a o nich jsem se doslechla tady ve Strakonicích. Věnce sami dělají, je to čerstvé a hned mi to neopadá. Proto jsem šla k nim nakupovat,“ řekla další zákaznice. „Přijeli jsme si pro věnečky ze Střelských Hoštic, jsme jejich stálými zákazníky. Nevím, co je za tím, ale jinde jsem viděl velké věnce dražší o několik stokorun,“ řekl starší muž.


Tajný syn slavného herce
Jsou to teprve čtyři roky, co na legendárního herce Josefa Kemra (†72) prasklo, že má nemanželského syna Vladimíra. Ten žije už léta na jihu Čech a svého otce nezapře. Vypadá totiž jako on. „Maminka mi to tajemství prozradila až před svou smrtí,“ svěřil Aha! Vladimír, který se s otcem setkal jen třikrát v životě. Kromě podoby po něm zdědil i vážné zdravotní problémy a subtilní postavu. Vladimír Poláček se živí jako prodejce a objíždí se stánkem své »štace«. Potkat ho můžete ve Volyni, Vacově či na trzích ve Vodňanech, Milevsku i jinde.



Přečtěte si
ararat
29. 10. 2016 • 08:25

chaluge 27. 10. 2016 12:37 bkběno ty jsi ale k.r.á.v.a.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.