Kemrův syn je nezvěstný! Příbuzní po něm pátrají prostřednictvím deníku Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kemrův syn je nezvěstný! Příbuzní po něm pátrají prostřednictvím deníku Aha!

Josef Kemr
Josef Kemr (ara, archiv Národního divadla, ČTK)

Národem milovaný herec Josef Kemr by se dnes dožil devadesáti let. Zemřel v 72 letech v roce 1995. Jak se deníku Aha! u příležitosti výročí podařilo zjistit, Kemr měl nevlastního syna Jiřího (60). A tady přichází záhada! Syn Jiří se vypařil, údajně žije kdesi v Americe a příbuzní po něm už delší dobu zoufale pátrají. Jde snad o nevyřešené dědictví?

Šarvátky kvůli dědictví

Právě dědictví bylo po smrti legendárního herce důvodem mnoha hádek v rodině. Kemrův bratr Ludvík (†90, zemřel minulý rok) se nepohodl s hercovou dlouholetou partnerkou Marikou Skopalovou (67). Kemr jí odkázal veškerý majetek, protože se o něj starala do posledních chvil. A když ji Ludvík po bratrově smrti poprosil o obrazy, na kterých jsou Kemrovi rodiče, vypoklonkovala ho.

Skopalová zdědila také chalupu v Plané nad Lužnicí. „Byl jsem tam jen jednou. Mám pocit, že už ji prodali. Vztahy po smrti strýčka Josefa Kemra v rodině, tedy s Marikou, nebyly ideální,“ říká Ludvík Kemr mladší (60), synovec slavného herce.

„Můj tatínek bohužel před rokem zemřel na zápal plic. Měl vodu na plicích. S Josefem Kemrem měli hezký vztah. On by vám toho řekl nejvíce,“ dodává.

Na svého strýčka, slavného herce, vzpomíná Ludvík Kemr mladší s láskou. „Moc jsme si užívali výlety do Prahy, do Národního divadla. Pamatuji si společné chvíle s ním. Strýček byl trochu uzavřený, ale jinak s ním byla legrace. Byl to úžasný herec,“ vzpomíná.

Záhadný příbuzný

Ludvík Kemr mladší připomíná i to, že jeho slavný strýc neměl vlastní děti. Ale z manželství s Evou Fouskovou (†66) měl nevlastního syna Jiřího. „Žije někde v USA, ale kde přesně a co dělá, nevíme. Bude zhruba stejně starý jako já. Vím jen, že má dceru. Na pohřbu Josefa Kemra tehdy také nebyl a nemáme ani jeho fotku. Je to záhada,“ popisuje.

„Kdyby se dala dát nějaká výzva nebo kdyby o něm někdo věděl, byl bych rád. Přeci jen je to rodina. Rád bych si s ním třeba psal nebo ho viděl,“ přeje si synovec slavného herce.

Výzva Aha!

Znáte osudy Jiřího, nevlastního syna herce Josefa Kemra? Víte, kde se nachází? Ozvěte se nám na aha@ahaonline.cz nebo formou SMS na 725 92 92 92.



Přečtěte si
hillaarkaa
21. 6. 2012 • 09:05

Budou pátrat...

mandat
21. 6. 2012 • 07:39

Presne tak.

mandat
21. 6. 2012 • 07:38

Jestli nevlastniho syna adoptoval,tak chapu, ze ho hledaji.Ale jinak je fuk, kde je.Nema zadne pravo na dedictvi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.