Alexej Pyško vs. Pavel Soukup: Konec kamarádství! Kvůli penězům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Alexej Pyško vs. Pavel Soukup: Konec kamarádství! Kvůli penězům!

Alexej Pyško se rozčílil kvůli dabingu. Pavel Soukup bere situaci s nadhledem.
Alexej Pyško se rozčílil kvůli dabingu. Pavel Soukup bere situaci s nadhledem. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Martin Hykl, Karel Kopáč, ČTK)

Vzal dabing Bruce Willise (61) v jeho posledním filmu a rozpoutalo se peklo. Pavel Soukup (67) dostal od kolegy Alexeje Pyška (59) pořádně naloženo. „Žijeme v bezcharakterní době,“ řekl na adresu Soukupa Pyško.

Tahle šarvátka má původ v dabingové válce, kterou herci se studii rozehráli na jaře 2014. Dabéři měli pocit, že je zadavatelé i studia odírají z kůže. Dupli si a chtěli vyšší honoráře. Boj dosud nemá jasného vítěze a poraženého. Jen hodně herců přišlo o práci. Jak řekl Pyško pro super.cz, chtěl za roli Bruce Willise, kterého dabuje už téměř 40 let, místo nabízených 1500 korun dvakrát tolik. Studio přihodilo 500 a pak místo smlouvání natočilo dabing s Pavlem Soukupem.

„Žijeme v bezcharakterní době, je vždy na svědomí konkrétního člověka, který takovou práci levněji vezme,“ postěžoval si Pyško. A dodal, že on by kolegovi kšeft, který se týká jím dlouho namlouvané postavy, nevyfoukl.  Pavel Soukup, který se s Pyškem kamarádí už 35 let, zachoval poker face. „Nevím, co se Lexovi stalo, ale přeju mu, aby se z toho rychle dostal,“ řekl s humorem. „Teď jsem si uvědomil, že jsem vzal další dabing, tak jsem měl asi napřed Lexovi zavolat,“ dodal ještě Soukup s nadsázkou.  Režisér: Chtěl moc!

„Zástupci Herecké asociace prosazovali cenu za dabingovou repliku v rozpětí cca 9 až 18 Kč, produkce byla ochotna zaplatit 40 Kč za repliku, ale pan Pyško požadoval 60 korun,“ vyjádřil se ke kauze na sociální síti dabingový režisér Marek Libert s tím, že Bruce Willis měl ve filmu celkem 49 replik. Zkušený dabér podle zjištění Aha! namluví v průměru za hodinu 100 replik. Práce na filmu Bruce Willise se 49 replikami tak musela být hotová za 30 minut.



Přečtěte si
ivoadler
15. 4. 2016 • 09:46

Notak kluci, nehádejte se. Oba takoví fešáci a budete se hádat! Bude hůř. To víte, kapitalismus není žádná selanka

ararat
15. 4. 2016 • 09:03

JO KDO UMÍ TEN UMÍ,TY JSI BLBÁ SOCKA,MÁŠ H.O.V.N.O A TAK TO I ZŮSTANE ,Z HUBY DO HUBY JUPÍÍÍÍÍÍÍ

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.