Smoljak (†78) se pět let po smrti obrací v hrobě: Co se stalo s mlýnem z filmu Na samotě u lesa? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smoljak (†78) se pět let po smrti obrací v hrobě: Co se stalo s mlýnem z filmu Na samotě u lesa?

Ladislav Smoljak jako pan otec ve filmu Na samotě u lesa.
Ladislav Smoljak jako pan otec ve filmu Na samotě u lesa. (Foto Aha!: Alexandr Malachovský, Martin Pekárek, David Malík)

Je to pět let, co Ladislav Smoljak (†78) vydechl naposledy. A herec se musí obracet v hrobě! Proslulý mlýn v Nedvězí, v němž ve filmu Na samotě u lesa hostil Zdeňka Svěráka (79), totiž stále ještě není opravený.

Role pana otce, který vypráví zábavnou historku o vodníkovi, jejíž pointu se nikdy nedovíme, protože ji přehluší rachot mlýnice, vešla do dějin. Stejně jako Smoljakovo kuňkání na hrázi rybníka. Od roku 1976, kdy se veselohra točila, se ale hodně změnilo. Herec by dneska romantické místo na Benešovsku nepoznal. V roce 2011 si usedlost koupil podnikatel Ladislav Šedivý (57). Místo si zamiloval na první pohled. Chtěl vše opravit a vrátit do původního stavu.

Jenže člověk míní a úřady mění. „Dlouho trvalo, než jsme dostali potřebná povolení,“ řekl deníku Aha! majitel. Chtěl už letos slavnostně otevírat, ale vše se kvůli razítkům zpozdí o rok. „Museli jsme práce zastavit,“ posteskl si jeden z dělníků, které jsme na mlýně zastihli. I když mírná zima by rekonstrukci přála, vyšší moc zasáhla. Naštěstí je Šedivý vytrvalec. „Nenechám se odradit. Konečně jsme mohli začít s rybníkem. Věřím, že za rok bude už vše hotovo,“ neztrácí majitel optimismus.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.