Bojovník Nicolas (3): Z mozku do bříška mu vede hadička! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bojovník Nicolas (3): Z mozku do bříška mu vede hadička!

Statečný Nicolas má za sebou dvě těžké operace mozku.
Statečný Nicolas má za sebou dvě těžké operace mozku. (Foto: ara)

Miluje hudbu, hraní na hudební nástroje a malou kamarádku, včelku Máju. Má rád vše, co zdravé děti. Nicolas (3) ale bojuje s krušným životním údělem. Po těžkém porodu trpí kombinovaným postižením.

Radost a očekávání z narození prvního dítěte se proměnila ve strach o přežití. Maminka Ivana Úblová (37) z Chebu měla složitý a dlouhý porod. „Po narození Nicolase se nám život převrátil naruby. Jednotka intenzivní a resuscitační péče se stala naším druhým domovem. Vlivem rozsáhlého krvácení do mozku při porodu lékaři synovi později diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu,“ začíná vyprávět maminka.

V důsledku toho měl chlapec ochrnutou pravou polovinu těla. Trpěl Dandy Walker syndromem, což je porucha intelektu, rovnováhy a koordinace. „Navíc mu vodnatí mozek, a Nicolas tak má zavedenou drenáž z mozku do dutiny břišní, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok.

Letos v létě prodělal ve spánku dvouhodinový epileptický záchvat a byl dlouho v bezvědomí,“ dodává se slzami v očích maminka. Nicolas má za sebou dvě operace mozku, další ho čekají... Je zcela odkázaný na pomoc druhých. Rodina ale bojuje a nevzdává se. „Máme jedno velké přání, aby Nicolas jednou chodil a byl šťastný,“ uzavírá.


Můžete Nicolasovi pomoc?
Dokážete malému bojovníkovi pomoci? Rodina peníze využije na nákup zdravotních pomůcek, které neplatí zdravotní pojišťovna, dále nehrazené rehabilitace a na bezbariérové úpravy v bytě. Číslo účtu je: 2734750133/0800



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.