Dítě se narodilo s rakovinou! Může za to jeho matka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dítě se narodilo s rakovinou! Může za to jeho matka?

Matka trpěla stejným typem rakoviny jako její syn. Od lékařů přitom věděla, že má 50% šanci, že její dítě onemocní rakovinou také.
Matka trpěla stejným typem rakoviny jako její syn. Od lékařů přitom věděla, že má 50% šanci, že její dítě onemocní rakovinou také. (Foto Instagram)

Malý Everett Pepin se narodil s nádory v obou očích. Doktoři museli u teprve 16denního miminka zahájit agresivní léčbu, aby přežilo. Matka měla obrovskou pravděpodobnost, že se jí narodí takto nemocné dítě. A věděla o tom!

Je mu pět a půl měsíců a už prodělal rakovinu. Everett se totiž narodil s nádory v obou očích. Stejným typem rakoviny onemocněla jako novorozeně i jeho matka Lizzie. Ta přitom věděla, že její dítě má 50% šanci, že onemocní stejným typem rakoviny. To jí  a její partnerku Katie ale od toho, aby si pořídila vytouženého potomka, neodradilo.

„Doufali jsme, že dítě bude v pořádku,“ uvedla pro Daily Mail. „Ale rozhodli jsme se, že i kdyby nebylo, tak na tom nezáleží. Komukoliv se může stát cokoliv,“ dodává. Černé prognózy se bohužel vyplnily. Každodenní chemoterapie a intenzivní desetihodinová léčba byly pro chlapce i matku noční můrou.

„Věděla jsem, že potřebuje chemoterapii, ale nebyla jsem na to emocionálně připravená,“ říká Lizette. „Měl takové bolesti, že nemohl jíst. Pořád jenom zvracel,“ vzpomíná na hrůzné chvíle.

Chlapec nakonec rakovinu překonal. A jeho matka nelituje, že si pořídila dítě šílené diagnóze navzdory. „Everettova rakovina je léčitelná, a i když to byla těžká volba mít dítě, stálo to za to. Je statečný a naprosto skvělý,“ vysvětluje Lizette.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.