Muž (34), který si marihuanou vyléčil rakovinu, zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Muž (34), který si marihuanou vyléčil rakovinu, zemřel!

David si marihuanou vyléčil rakovinu! Bohužel jen dočasně...
David si marihuanou vyléčil rakovinu! Bohužel jen dočasně... (Foto ara)

Davidu Hibbittovi oznámili lékaři smutnou novinu už v roce 2012. S rakovinou střev mu předpovídali několik měsíců života. Léčil se svépomocí a žil ještě o čtyři roky déle!

Davidovi lékaři předpovídali pouhých 18 měsíců života. Absolvoval několik operací a chemoterapii. Pomoc lékařů se posléze rozhodl odmítnout. „Předpověděli mi 18 měsíců života a já se cítil, že musím zkusit všechno, co můžu. V červenci jsem si udělal průzkum a vzal si trochu oleje z kanabisu. Měl jsem v té době chemoterapii a cítil jsem, že se dostávám do bodu, kdy toho moc nezmůžu. Neměl jsem žádnou energii,“ popisoval svůj příběh David, dokud byl ještě naživu. „V srpnu jsem se rozhodl, že mám dost a ukončil jsem chemoterapii. Cítil jsem, že mě to zabíjí a nemám co ztratit. Nechtěl jsem se smířit s tím, že zemřu,“ dodává.

David nikdy předtím drogy nezkusil. A najednou platil místnímu dealerovi 50 dolarů za gram. Marihuana mu nicméně začala pomáhat přímo zázračně. „Sice vás to pěkně sjede a cítíte se potom špatně, ale zdaleka to není tak zlé jako chemoterapie,“ popisuje účinky drogy. Hlavní ale je, že se začal lepšit Davidův zdravotní stav. „Zdálo se, že bolest mizí a opravdu to funguje. Rád bych upozornil i další lidi na tuto možnost.“

V lednu 2015 se skutečně zdálo, že se mu povedlo pomocí konopí rakovinu porazit. V nemocnici mu řekli, že je zcela zdravý. Rakovina se ale bohužel vrátila a David zemřel ve 34 letech. Žil přitom zhruba o dva a půl roku déle, než mu lékaři předpovídali.

Účinky marihuany na léčbu rakoviny jsou přitom poměrně neprobádanou sférou. Davidova rodina nyní apeluje na to, aby se možností její léčby začali výzkumníci intenzivněji zabývat.  V tuto chvíli se sice ví o léčivých účincích marihuany, výzkum však neprokročil natolik, aby mohli lékaři marihuanu bezpečně a účinně používat k léčebným účelům.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.