Školačka (15) z Vysočiny je maminkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Školačka (15) z Vysočiny je maminkou!

Ilustrační foto!
Ilustrační foto! (Foto: ara)

Měla by chodit do deváté třídy základní školy, ale teď se stará o čerstvě narozenou dceru. Ve čtrnácti letech školačka A. (15) z Vysočiny otěhotněla a před dvěma týdny porodila zdravou holčičku.

Aby dochodila základku, bude muset na mateřskou dovolenou nastoupit novopečená babička. „Na doporučení pedagogicko-psychologické poradny dostala žačka vypracovaný individuální plán výuky,“ řekl Aha! ředitel školy, kam mladá maminka po šestinedělí bude muset znovu docházet. „Jednou za dva týdny ji čeká přezkoušení od učitelů z jednotlivých předmětů,“ nevidí problém v další docházce do školy mladičké matky ředitel školy.

Praprababička školačky-maminky se přírůstkem do rodiny vůbec netajila a prapravnučku jen chválila. „O dceru se stará na jedničku,“ dodala. S novou zkušeností matky se prý deváťačka statečně pere. „Snažíme se to zvládat,“ potvrdil i mladý otec novorozené holčičky.

„Starají se o miminko hezky. Ona i její maminka začala podobně brzy,“ řekla jedna ze sousedek. Případ policisté prověřují. Za pohlavní zneužití žákyně základní školy totiž mladíkovi hrozí až osm let vězení. V případě nezletilosti je sazba poloviční. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat, týká se to osob mladších osmnácti let,“ uvedla k vyšetřování mluvčí policie Stanislava Miláčková.


Ve 29 letech babičkou
Mít potomka ve věku, kdy si ostatní holky možná ještě hrají s panenkami, nemusí být zase až tak neobvyklé. Před několika dny policisté na Jihlavsku náhodně kontrolovali ženu (29). Tvrdila, že jede za svojí vnučkou do jednoho z ústavů na návštěvu. Muži zákona zpočátku nevěřícně kroutili hlavami. Devětadvacetiletá babička jim však vzápětí prozradila, že sama měla dceru v patnácti letech a ta nyní porodila holčičku ve svých čtrnácti.

Psychiatrička: Jde o dívku, nelze ji nazvat ženou
Pomoc rodiny bude školačka podle psychiatričky Nadi Kovaříkové z Jihlavy potřebovat: „To je velmi těžká situace. Jde o dívku, kterou ještě nelze nazvat ženou. Její osobnost je velmi nezralá, takže péče ať už fyzická nebo mentální o narozené dítě je velmi náročná a myslím si, že to bude velmi těžko zvládat.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.