Postrach Liberce: Miroslav (20) znásilnil Jirku (10) mezi hroby! Usvědčil ho obrázek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Postrach Liberce: Miroslav (20) znásilnil Jirku (10) mezi hroby! Usvědčil ho obrázek!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto) (Aha! – Martin Přibyl, pro Aha! – Jana Vacková, Jan Čada)

Na počátku sedmdesátých let minulého století řádil v Liberci sexuální násilník. Jeho oběti nebyly ženy nebo dívky. Tajemný fantom měl spadeno na malé chlapce. Zneužil pět školáků, výtvarné nadání posledního nešťastníka však pomohlo pedofila odhalit.

Poprvé agresivní úchyl udeřil v červnu 1970. Přepadl dva sedmileté chlapce, kteří šli ze školy, a vyhrožoval jim smrtí, když se nepodvolí jeho choutkám. Potom jim dovolil odejít.

K dalšímu případu zneužití došlo v prosinci u libereckého stadionu. Obětí byl opět sedmiletý hoch, který musel být po vůli neznámému muži. Detektivové se obávali, že pedofil přestává své choutky držet na uzdě. K dalšímu znásilnění malého kluka totiž došlo jen pár dní poté.

A tentokrát už se pachatel choval vyloženě surově a hocha po zneužití i zbil. Kriminalisté však stále neměli žádnou stopu, které by se mohli chytit. Tu jim poskytl až desetiletý Jirka. Hoch se v lednu 1971 vracel ze školy. U hřbitova mu zastoupil cestu zanedbaně vyhlížející muž. Na školáka zařval, ať jde s ním, nebo ho zabije.

Mezi hroby pak Jirku znásilnil a ztloukl větví. Když později detektivové Jirku doma vyslýchali, všimli si podle vystavených výkresů, že má výtvarný talent. Napadlo je, že by mohl zkusit namalovat podobiznu násilníka. A podle portrétu malého malíře se podařilo zadržet dělníka Miroslava M. (20). Zvrhlík, který děsil celý Liberec, byl odsouzen ke čtyřem rokům vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.