Místo práce si dívka přijela pro smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Místo práce si dívka přijela pro smrt!

Vrah zahrabal svou oběť v lese, k činu se přiznal až o rok později.
Vrah zahrabal svou oběť v lese, k činu se přiznal až o rok později.  (Ilustrační foto: scom)

Mrtvolu neznámé mladé ženy našel 17. srpna 1949 v rokli zvané »V borovičkách« houbař J. V. z Dolan na Mělnicku. Kdosi ženu brutálně zavraždil a její ostatky v rokli ukryl.

Místo košíků plného hříbků si J. V. odnesl z lesa pořádné trauma. Na zmasakrované ženské tělo nemohl dlouho zapomenout. Příslušníci SNB, kteří případ vyšetřovali, stáli před dvěma záhadami. Ani jednu se jim nepodařilo rozluštit. Nevypátrali vraha, a dokonce ani nedokázali zjistit totožnost mrtvé ženy, kterou kdosi pohřbil v mělkém hrobě. Nešťastnice nikomu v okolí nechyběla. Případ pomalu zapadal prachem a zdálo se, že se z něj stane nepopulární kriminalistický pomníček, tedy nevyřešená vražda. Pomohla až náhoda.

V následujícím roce se nedaleko Roudnice nad Labem poprali dva kolegové a jeden z nich rvačku nepřežil. Kriminalisté zatkli dělníka Č., který měl smrt svého spolupracovníka na svědomí, a nestačili se divit. Č. se totiž přiznal nejen k vraždě kolegy, ale doznal, že před rokem u Dolan zabil mladou ženu. Do obce přijel proto, že kraj znal z dětství. V letech 1919 a 1920 tam jako dítě pobýval s rodiči, a to ve státním statku Nehošť, kde jeho otec i matka pracovali. Zavražděnou však prý neznal, věděl jen, že je to Slovenka, která do Čech přijela za prací. Místo vysněného zaměstnání však našla v lese na Mělnicku smrt.



Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.